Clipper the Spirit of Rotterdam

Een clipper meert aan in Rotterdam, midden in de stad, aan de kade. Trossen vallen rond de bolders en loopplanken raken de kade.Tegen de helderblauwe lucht worden de laatste zeilen gestreken. Bonkige zeemannen lossen de clipper. Op hun ruggen drukken zakken en tonnen, kisten en kratten. Uit het ruim, op de kade.

Je ruikt de specerijen, de wijn, de rum. Rotterdam ziet haar handelswaar aankomen en kan niet wachten de lading om te zetten in klinkende munt, te nuttigen bij een neut in de kroeg.

Het lijkt een scene uit de Rotterdamse haven uit de negentiende eeuw. 

Maar niets is minder waar… het is 2020, waar zojuist the Spirit of Rotterdam romantiek terug heeft gebracht in het hart van de stad. 

Niet voor de show. Want dit clipperschip, deze driemaster heeft zojuist 160 dagen de zee getrotseerd. Jenever, speciaal bier en kaas zijn maanden geleden vertrokken naar verre bestemmingen. 

Rotterdammers bouwden zelf dit schip: een replica van een van de snelste Nederlandse Clippers ooit, gebruikmakend van nieuwe en innovatieve technieken. Via crowdfunding hebben de Rotterdammer een aandeel deze bijzondere onderneming. 

Rotterdamse ondernemers laten met the Spirit of Rotterdam een deel van hun waar vervoeren. 

Uit liefde en respect voor de historie van de stad en hun eigen grondstoffen en producten.

Dit ritueel van laden en lossen heeft nooit stil gestaan in onze haven. Maar voortschrijdende technologie en eisen aan de huidige transportschepen, hebben de sfeer van romantiek en avontuur  naar de achtergrond geschoven. 

Zeilende vrachtschepen brengen romantiek en avontuur weer terug naar Rotterdam. Een vloot komt weer terug van weggeweest, ook tot blijde verrassing van toeristen die Rotterdam steeds vaker aan doen. The Spirit of Rotterdam en andere clippers zijn regelmatig in de haven te zien met bemanning met een internationaal karakter. Scholieren en studenten ruilen school in voor avontuur, en krijgen er harde levenslessen gratis bij. Managers op actieve werkvakantie, die hun flexibele werkplek inruilen voor het kraaiennest. Maar ook Rotterdammers voor wie the Spirit of Rotterdam houvast biedt om opnieuw mee te doen in de maatschappij. En natuurlijk de kapitein en zijn vaste bemanning.

Kortom, the Spirit of Rotterdam is een podium voor een kleurrijk gezelschap dat met authentieke producten avontuur en romantiek terugbrengen in Rotterdam, onze moderne havenstad. Zo vergeten we nooit het fundament van Rotterdam. Handen uit de mouwen, noeste arbeid en robuuste handel.

Ondernemers van Rotterdam, stel je eens voor dat een deel van jouw handelswaar getransporteerd door the Spirit of Rotterdam, zie je de meerwaarde voor je product? Zie je in zeilend transport de voordelen, zie jij kansen die wij zien?

Neem dan alsjeblieft gewoon contact met ons op. 

Wij hebben de ervaring, maak gebruik van onze expertise en ga met ons dit avontuur aan.