Misschien wil je investeren?

De Tres Hombres, Arjen van der Veen, Andreas Lackner en Jorne Langelaan richtten in 2005 Fairtransport op, met het doel vracht te gaan zeilen over de Atlantische oceaan. Nu, elf jaar later, hebben zij twee zeilende vrachtschepen in de vaart: de Tres Hombres voor de trans-Atlantische vaart en de Nordlys voor Europese routes. Beiden zeilende vrachtvaarders zijn Fairtransport: naast fair trade ook zonder CO2-emissie.

'Maar het is absoluut geen liefdadigheidsproject', zegt Arjen van der Veen. 'Elk schip moet zichzelf kunnen bedruipen.'

De Tres Hombres zeilt over Frankrijk, de Canarische eilanden, de Cariben, de Dominicaanse Republiek en terug naar huis, met wijn, koffie, rum en cacaobonen.

De Nordlys vaart op de Europese kust en de Middellandse Zee,met aan boord Bretons zeezout, olijfolie en wijnen.

De Tres Hombres schreef in 2014 zwarte cijfers. In 2015 lag de winst met 29% hoger: ruim €25.000, op een omzet van €290.000. 

In vijf jaar steeg het aantal flessen geïmporteerde rum van 4.000 naar 14.000.

Het vlaggenschip Tres Hombres heeft 35 ton aan vrachtruimte, de Nordlys 30 ton. Per schip ongeveer 2 TEU, de standaardeenheid voor een 20-voetscontainer. Op containerschepen passen met gemak honderden, zelfs duizenden containers. Daarmee concurreren is nooit de bedoeling geweest. De meerwaarde van Fairtransport ligt in de unieke combinatie van fair trade en fair transport, arbeid en handelsgeest, romantiek, trots en avontuur.

Tot de klantenkring behoren The Chocolate Makers uit Amsterdam, koffie- en theeproducent Sirnon Lévelt en The Grenada Chocolate Company en Franse wijnboeren die hun wijn in de vaten laten rijpen in het ruim voor een uniek bouquet.

'De Tres Hombres zit op de terugweg tot de nok toe vol. Om te groeien als bedrijf is meer vrachtruimte nodig.' Dát is the Spirit of Rotterdam, 58 meter lang met een laadruim van 350 ton, tienmaal dat van de Tres Hombres. 

The Spirit of Rotterdam is een partenrederij, met aandelen met betrokken Rotterdammers, vrienden en lokale ondernemers die hun eigen koffie, chocola, wijn en rum ‘onder zeil’ naar Rotterdam willen halen. 

Doe je mee? Schrijf je in en jij krijgt van ons de informatie die je nodig hebt om te willen investeren in the Spirit of Rotterdam.